Náhľadový obrázok

Majstrovstvá Slovenska v skokoch 2024 na Masarykovom dvore

Majstrovstvá Slovenskej republiky v skoku na koni sa konali prvý raz v rezorte Masarykov dvor

 

Tretí augustový víkend v rezorte Masarykov dvor obsadili kone a jazdci – tí najlepší, ktorých na Slovensku máme. Jazdecký klub Masarykov dvor Vígľaš, schválením Slovenskej jazdeckej federácie, po prvý raz vo svojej histórii organizoval Majstrovstvá Slovenskej republiky v skoku na koni 2024 v kategórii pony, deti, juniori, mladí jazdci, A-kategória.

 

Bingo a Kopecký

Na majstrovstvách sa zúčastnili jazdci, ktorí prišli zo všetkých kútov Slovenska. A s nimi prišlo aj 155 koní, ktorých spoločná hodnota sa pohybovala v miliónoch eur. Uznanie si zaslúžia všetci jazdci, ktorí podávali vrcholné výkony v horúcom letnom počasí. Prvé miesto v A-kategórii, teda aktuálnym majstrom Slovenskej republiky sa stal Peter Kopecký (30), ktorý jazdí za Centrum jazdeckého športu Bernolákovo. Svoju finálovú jazdu predviedol s desaťročným koňom, ktorý sa volá Bingo Van Hof. „Preteky som jazdil na dvoch koňoch, prvé miesto vo finálovej jazde som získal s Bingom. Cítil som sa dobre, mal som dobré a rýchle kone,“ vyjadril sa Kopecký po pretekoch. Kopecký trénuje pod vedením bývalého majstra Slovenskej republiky Juraja Hanulaya. Na Slovensku absolvoval len druhé majstrovstvá, keďže osem rokov žil a pretekal v Nemecku, kde patril medzi top 50 najlepších jazdcov. „Rezort Masarykov dvor pripravil kvalitný povrch a podmienky na súťaženie. Dobrá organizácia, podmienky, dobré jedlo. Rezort som navštívil prvý raz, ale verím, že nie posledný,“ dodal Kopecký, ktorému k titulu srdečne blahoželáme.

 

Otvorenie nového areálu

Masarykov dvor vznikol pred deviatimi rokmi a od toho času sa stal vyhľadávaným rezortom na Podpoľaní, nielen vďaka komfortnému ubytovaniu, skvelému jedlu, remeselnému pivovaru, ale aj zásluhou jazdeckého areálu, jazdeckej školy a aj možnosti ustajnenia koní, o ktoré je vždy dobre postarané. Súčasťou majstrovstiev bolo aj slávnostné otvorenie zrekonštruovaného jazdeckého areálu, ktorý vznikol s podporou Fondu na podporu športu, Všeobecnej úverovej banky a spoločnosti Agrosev. Medzi hosťami, ktorí prijali pozvanie, boli: Ján Krišanda, štátny tajomník pre šport z Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky, Radoslav Jancuš, riaditeľ fondu pre šport, Vladimír Chovan, predseda Slovenskej jazdeckej federácie, Róbert Zachenský, starosta obce Vígľaš, a Martin Malatinec, majiteľ rezortu Masarykov dvor.